Kulcs munkakörben dolgozó munkatársak hozzáállásából, a tulajdonosi szemlélet hiányából származó kockázatok azonosítása és kezelése

Cégtulajdonosként, első számú vezetőként olyan szervezetet szeretnénk kialakítani, olyan szervezettel szeretnénk dolgozni, amelyben a munkatársaink hozzánk hasonlóan maguknak érzik a céget, azonosulnak annak céljaival, törődnek fejlődésével, sorsával. Ezért a felelős vezetők gondot fordítanak a legfontosabb munkakörökben dolgozó munkatársak megfelelő hozzáállásának, tulajdonosi szemléletének, lojalitásának kialakítására, ápolására.

A felmérés során kérdőíves megkérdezéssel gyűjtjük be az adatokat, amelyet célszoftverrel feldolgozunk és vezetői jelentés, illetve prezentáció keretében ismertetjük meg a cégvezetéssel. Ebben feltárjuk és közösen áttekintjük a munkavállalók tulajdonosi szemléletének, lojalitásának erősebb, illetve gyengébb elemeit, az ezekből következő kockázatokat, illetve meghatározzuk a továbblépés lehetséges módszereit. Mérlegelés után ezekből lehet kiválasztani azt az intézkedés csomagot, amely a vezetői prioritásoknak megfelelően képes a tulajdonosi szemlélet, dolgozói lojalitás növelésére a szervezeten belül.

Szolgáltatásunkat a legalább 15-20 fő kulcs munkakörben dolgozó munkatársat foglalkoztató szervezetek számára ajánljuk, ahol a cégvezetés a minőségi teljesítésen túl prioritásként kezeli a tulajdonosi szemlélet kialakítását, fenntartását.

Szolgáltatásunk gyors, hatékony és egyszerű, ezért rövid átfutási idővel képes a cégvezetés számára értékes információval szolgálni munkája eredményes elvégzéséhez!